De ervaringen van een model

Model
Ooit gehoord van Different Mix? Ik had dat niet totdat ik voor een opdracht werd gevraagd om Hugo de Groot te spelen. Ik kwam via het feesthuis Wateringen in contact met Barbara Goosens van Different Mix. Zij zou van die hedendaagse Aad van Meurs in 2015, een Hugo de Groot maken uit 1604. Wat mij betreft een hele uitdaging.

Omdat de namen Different Mix en Barbara gevallen zijn, besluit ik op zoek te gaan naar wie en wat Different Mix is. Het komt bij mij over als een veelzijdig bedrijf waar gebruik wordt gemaakt van talenten. Talenten van Barbara, en die heeft zij. Ze heeft een beautyschool, geeft lessen aan mensen die meer willen weten over grimeren. Ze doet aan fotografie en heeft haar eigen studio. Ze doet aan schminken en theater make-up. Ook bij het opmaken van een overledene staat ze voor een prachtig resultaat. Daar waar een andere de kwast allang had neergelegd, gaat Barbara door. Ze is wat mij betreft een duizendpoot die goud in haar handen, maar ook in haar fantasie├źn heeft.

Dan bij het bewuste optreden dat ik zal verzorgen in de Oude Kerk te Delft, komt Barbara aanwandelen. Kleine vrouw met een rolkoffertje dat haar volgt door het handvat dat ze vast heeft. We maken kennis met elkaar en ik voel direct een klik.

Als ik plaatsneem op de kruk begint Barbara met de basis op het gezicht. Ze praat intussen, ik volg haar en luister met verbazing naar wat ze doet maar ook naar wat ze in haar mars heeft.

Bij Different mix kan je niet alleen terecht voor het betere grimeurwerk, maar kan je ook workshops doen. Leuke activiteiten voor feestjes en bedrijven. Maar ook die EHBO-vereniging die zo werkelijk die brandwond wil verzorgen is bij Barbara aan het juiste adres. Ze maakt ze in een handomdraai, littekens, brandwonden, en ernstige verminkingen. 

Heb je een foto-shoot dan krijg je een all-in plaatje. Een prachtig koppie en een grandioze foto. Barbara draait er haar hand niet voor om.

In de spiegel kijkend verandert mijn gezicht. De groeve worden weggewerkt. Ik krijg er een natuurlijke snor opgeplakt, het zo karakteristieke baardje hangt aan de kin van mijn hoofd. Ik moet intussen goed kijken of ik het zelf nog wel ben. Hieruit blijkt Different Mix is zo different.

Dan het eindresultaat. Het moet vastgelegd worden op de gevoelige plaat. Ik ben niet meer die 63-er uit 2015 maar DE Hugo de Groot 1604. De complete metamorfose is gelukt.

Overig04